Tempat Menarik Di Sekitar Petaling Jaya

Tempat Menarik Di Sekitar Petaling Jaya

Tempat Menarik Di Sekitar Petaling JayaTempat Menarik Di Sekitar Petaling Jaya – Petaling Jaya merupakan salah satu daripada 3 kawasan utama di bawah Daerah Petaling.

Di sini memang banyak tarikan yang boleh di lawati baik secara solo ataupun berkeluarga. Di lanisr dari laman junglepartyhostal.

Rata-rata tempat menarik di Petaling Jaya ini lebih kepada kawasan hiburan keluarga dan tempat membeli belah.

Selain tarikan di Petaling jaya, dua lagi kawasan berdekatan yang juga mempunyai banyak destinasi menarik adalah di.

Shah Alam dan Subang Jaya yang juga merupakan sebahagian daripada kawasan tempat menarik di Daerah ini.

Semoga memberi anda maklumat yang berguna ke mana nak pergi apabila berada di Petaling Jaya kelak. Daftar Slot Pragmatic Bet 200

Berikut salah satu dari beberapa tempat menarik yang ada di daerah petaling jaya sebagai berikut.

Sunway Lagoon

Boleh di anggap antara tama tema di Malaysia yang paling popular dan dari hari ke hari tarikan di taman tema ini juga semakin bertambah.

Sunway Lagoon mempunyai beberapa bahagian yang boleh anda kunjungi baik bersama keluarga mahupun kawan-kawan, antaranya ialah taman tema air water park.

Taman hiburan (amusement park), taman hidupan liar (wildlife park), taman ekstrem (extreme park) dan taman menjerit ( scream park).

Sunway Lagoon Water Park

Taman tema air di Sunway Lagoon sememangnya satu destinasi yang sangat menyeronokkan samaada untuk kanak-kanak ataupun dewasa.

Di sini terdapat beberapa tarikan permainan air yang boleh anda cuba seperti surf beach (kolam berombak), vuvuzela ( gelongsor air berlingkaran).

Congo challenge ( gelonsor air curam), little zimbabwe ( taman permainan kanak-kanak yang basah) dan waterplexx 5D ( panggung wayang yang bertindakbalas dengan panca indera manusia).

Tempat Menarik Di Sekitar Petaling Jaya

Sunway Lagoon Amusement Park

Taman hiburan yang tdak melibatkan permainan air atau basah dan bahagian ini menawarkan banyak permainan yang pasti membuatkan anak-anak dan golongan remaja tersenyum riang.

Permainan yang ada di sini juga mesra keluarga dan tidak terlalu ekstrem seperti gforce-x atau bungee jumping yang terletak di bahagian Extreme Park Sunway Lagoon.

Waktu hujung minggu dan cuti sekolah memang bahagian ini sentiasa penuh dengan orang dan kanak-kanak sampai kena beratur panjang untuk mencuba sesuatu permainan.

Starship Galactica

Sebuah taman mainan kanak-kanak tertutup yang terletak di dalam One Utama Shopping Centre dan di sini terdapat banyak pilihan permainan yang selamat dan sesuai untuk kanak-kanak di bawah 6 tahun.

Keselamatan seperti jaring dan lantai getah di sediakan sebagai langkah keselamatan. Sesuai untuk datang ke sini sambil minum ataupun membuat tugasan dengan laptop sambil lepaskan anak-anak bermain di dalam.

Taman Jaya

Sebuah lagi taman rekreasi bertasik yang terletak hanya bersebelahan dengan kompleks membeli belah Amcorp dan terkenal di kalangan warga setempat.

Sebagai destinasi untuk jogging dan riadah bersama keluarga. Selain berbasikal, bermain skateboard dan jogging pengunjung. Juga boleh memancing di tasik ini dengan syarat mempunyai permit kebenaran dari Majlis Bandaraya Petaling Jaya.

About the Author

You may also like these